pondělí 26. prosince 2016

poslední konzultace

4.1. je poslední konzultace. Na ni byste měli mít připraveno téměř vše, abyste věděli, jak a co budete v ateliérovém týdnu dodělávat. Ateliérový týden je 9.-16.1.2017.

Seznam všeho, co budete odevzdávat:
- plachta
- model tajného pokoje (šedá lepenka)
- model domu (bílá kapa)
- podstavec (bílý karton)
- kniha

Dům musíte pojmenovat, každy podle svého!



Layout pro plachtu posílám emailem - soubor layout.dwg a layout.pdf.
Plachta je rozdělena na jednotlivé segmenty pro konkrétní výstupy. Dodržte umístění a velikost perspektiv. Měli byste mít na výstavě umístěno všichni stejně. Nedořešeno máme měřítko u těch z vás, kteří se pustili do typologicky odlišných návrhů. Pokud se vám nevejde dům  v měřítku 1:50 na formát 420 x 420mm, musíte zvolit měřítko jiné. V tomto případě dejte na blog (nebo pošlete emailem) pro kontrolu obrázek ve zvoleném měřítku na formátu 420 x 420mm - měřítko k tomu napište. Pro tyto případy individuálně změníme layout - bude tam např. pouze jeden půdorys v měřítku 1:50, ostatní 1:100, u malých staveb zase např. pouze v měřítku 1:25, apod..
Texty na plachtě neměňte, používejte nastavené vzory.
Nezapomeňte na severku, řezy atd...

Kniha bude mít jednotné desky. Desky budeme dělat společně na lednové hodině.
Kniha bude rozčleněna na kapitoly - oddělené barevnou čvrtkou (jako např. v diáři nebo v šanonu - stačí pruh nebo záložka nebo celá strana - to je na vás. Čtenář se musí na první pohled orientovat, kde najde jakou kapitolu.) Jednotlivé listy budou svázané velkou kovovou spirálou.

Jednotlivé kapitoly od předu (tak, jak jsme je postupně dělali, podle blogu):
- Dům  (text  a jednotlivé výkresy domu -  situace, koláž, půdorysy, řezy, pohledy, perspektivy, příp. zajímavé foto modelu.. + skici zachycující důležité zlomové body při navrhování nebo povedené skici, kresby, nálady, nápady, inspirační fotky s popisem proč a co, od koho a kde.....)
- Tajný pokoj (opět text a jednotlivé výkresy - schema vzniku, půdorysy, řezy, pohledy, perspektivy... + skici  dtto dům)
- Rozbor stavby na NS (kompoziční rozbor)
- Kompoziční úkoly (zažít prostor, geometrie II, geometrie, kostky, místo, něco o sobě na tři listy)
- kdo se zúčastnil nepovinně Workshop Domov pro seniory Chodov
- pokud někomu nestačilo, přidá kapitolu Ostatní





Žádné komentáře:

Okomentovat