čtvrtek 1. prosince 2016

p.r.e.z.e.n.t.a.c.e 21.12.

Bude to taková generálka. V novém roce se uvidíme ještě jednou 4.1.2017. Od 9.-16.1. je ateliérový týden: určitě si na tento týden neplánujte žádné zkoušky, určitě nic jiného nestihnete:-)

Na prezentaci připravte co nejvíc:

Situace bude v měřítku 1:250. Budou na ní vrstevnice (terén přibližně podle vaší představy a fotografie), vyznačená hranice pozemku, příjezd (příchod) k vašemu domu, pohled na střechu domu, severka (orientace ke světovým stranám), měřítková lišta, případné stromy, vodní plochy, lesy.... Situace trochu jako konceptuální obraz.

Koláž: do vybrané fotografie buď vynesete perspektivu (zákres do fotografie) nebo je možné vyfotit model v přibližně stejném úhlu, ve vhodné výšce horizontu a hlavně ve vhodném měřítku vložit/ vlepit do fotky. Vložte tam i sebe (fotografie postavy, silety) jako měřítko. Nápomocná vám mohou být pojmenování vašich pocitů a atmosféry, jaké je prostředí, do kterého dům stavíte, jak by měl působit, jak se v něm chcete cítit, co má vyzařovat atd.....atd.... Hesla mohou být potom součástí prezentace - skici nebo příprava pro zprávu.

Perspektiva vnější a vnitřní: opět jako u Tajného pokoje min. na formát A2 tužka, popř. jiné techniky, ale barvy jsou povoleny pouze zemité, tlumené, spíše černobílá grafika. O perspektivě pojednává další příspěvek. Nezapomeňte povinně přidat strom nebo člověka. O lidech opět samostatný příspěvek....

Půdorysy (1:50) zařídíte. Jednotlivé pokoje dostanou své funkce a podle funkce bude účelně a jednoduše vyjádřeno, jak to funguje.

Řezy a pohledy (1:50): vyberte min. 1 typický řez a 2 pohledy. Záleží na vašem návrhu - řezy a pohledy musejí ibjasňovat vaše řešení. Pokud tedy máte dům, který potřebuje k vysvětlení více, musíte nakreslit více.

Koncepce řešení soklu: Individuální řešení na základě jedinečného návrhu.

:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat