čtvrtek 1. prosince 2016

konstrukce, materiál, funkce, atmosféry.... na 7.12.

Promyslete konstrukční systém. Funguje vše dokonale tak, jak jste si představovali? V čem je problém? Jak všechno pojmenovat a vyjádřit? Pokuste se najít nejlepší způsob, hledejte příklady, inspirace všude kolem sebe, na webu, v literatuře.

S konstrukcí a atmosférou vašeho domu souvisí materiál, ze kterého chcete stavět. Udělejte si malou základní rešerši o vybraném materiálu. Co dovede, jaké má výhody /nevýhody, jak působí, co se vám z něj nejvíce líbí, co je z něj zajímavého postaveno, čím jste se inspirovali apod...

Velký důraz stále klademe na práci s prostorem a jeho atmosférou. Všechny prostředky, které jsme dosud probírali a používaly, slouží k jejich vyjádření. Nezapomínejte na práci se světlem!!!! Klaďte si neustále otázky. Jak je dům orientován ke světovým stranám? Jak se mění atmosféra prostor v závislosti na intezitě osvětlení / oslunění? Jak chci, aby se člověk v prostoru cítil? Jak toho mohu dosáhnout?... apod.

Definovali jste si účel, ke kterému by váš dům měl sloužit. Teď definujte funkce jednotlivých prostor. Pokud potřebujete změnu, vše je dovoleno. Avšak nesmí být porušena celistvost návrhu. Stále musí vše fungovat dohromady...

Další vrstvou plánů je zařízení prostor. Přemýšlejte, jaké vybavení je pro daný prostor nezbytný? Kam ho umístím a jak ho v plánech znázorním? Zkuste si vyhledat např. v časopisech některé příklady. Anebo zkuste po svém (trochu jinak, než vás učí na PS, přesto stejně...). Pozor na měřítko!!!!!

Zkuste stručně a jednoduše popsat váš návrh. V čem je jeho podstata? Co je na něm nejlepší? Co by se naopak mohlo změnit? Mění se váš názor v průběhu navrhování?


Žádné komentáře:

Okomentovat