úterý 22. prosince 2015

ozvěny prezentace

....možná jsme byli přísní, nebuďte zklamaní, jestli jsme dnes dostatečně neocenili vaše ohromné úsilí. Jste úžasní, chytří, šikovní, nadaní! A před sebou máte ještě hodně práce. Využijte vánoční čas na to, aby se vám všechno uleželo a zkuste se na věc podívat znovu, jinak.

Dnes jsme mluvili o spoustě věcí:

- nejprve některé důležité odkazy: paní architektka Šrámková a její dům v Troji pro Johannu , Pezo von Ellrichshausen pro všechny s betonovým domem nad srázem , o autorovi více tady , pro Elišku Mies van der Rohe - Brick House , obrázky bohužel jsem zapomněla pro koho - Ivan Kroupa, dům ChomutoviceKazuyo Sejima + Ryue Nishizawa / S A N A A , nebo tady konkrétně Moriyama-house půdorys, atd....
............sami hledejte na internetu stavby, pečlivě si prohlížejte detaily a zkuste si věc překreslit. Teprve tehdy zcela pochopíte o čem je, i když si dopředu myslíte, že je to přece jasné (!!!), využijte portály jako např. archdaily, dezeen, archiweb, stavbaweb, jsou uvedeny v levém sloupci našeho blogu a je jich mnoho dalších.........pokud byste se chtěli podělit, napište odkaz, zveřejním ho (možná máte i možnost komentářů příspěvků...).

- položte si jednoduché , ale veledůležité otázky:
Pro koho je dům, který navrhujete? Nikdy nebylo řečeno, že to musí být dům pro vás nebo dům pro dva... u výrazných a zvláštních tvarů se nabízí možnost vytvořit speciální dům pro speciální uživatele. Nebojte se zapojit fantazii.  Některé místnosti mohou být pracovnou, fotokomorou, tělocvičnou... Někdy potřebují bydlet i koně :-)
Jak se dům změní, když dostane reálná okna, dveře, konstrukce? Jak se v domě větrá? Co se stane, když se změní materiál? A tak podobně.

- situace: často bylo ve vašich situacích vidět ohraničený pozemek bez návaznosti na okolí. Někdy je to správně, ale většinou nadělené pozemky nějak pokračují.

Ještě je čas. Těším se a přeji všem krásné vánoce a nový rok!

ps: seznam pro odevzdání napíšu vzápětí, formát a rozvržení pro výstavu také. Platí formáty A3 nebo případně A2 na výšku (u velkých půdorysů nebo pokud chcete). Ruční práce. Platí grafické sjednocení (černobílá grafika plánů v měřítku 1:50, barevné situace 1:250 , perspektivy, skici, schemata apod.). Platí model 1:50 z bílé kapy tl. 5mm.





Žádné komentáře:

Okomentovat