sobota 21. března 2015

prezentace čtvrtek 26.3.

Čeká nás první prezentace návrhu:
- formát naší prezentace bude podobný formátu "pecha kucha", tzn. vyberete / vytvoříte min. 6 - max.8 obrázků ve formátu jpg, ty pojmenujete "vase iniciály_001, např. KR_001.jpg, KR_002.jpg..atd. Jednotlivé obrázky se promítají v omezených časových intervalech (20s). vy to musíte stihnout, nebýt ani upovídaní, ani potichu:-)

Obsah:
1. Situace širších vztahů - analýza
Dobře zanylyzovat místo pro stavbu je základ. Spoustu aspektů jsme si řekli v ateliéru, spoustu dalších můžete vymyslet. Jsou obecné nebo konkrétní přímo související s vaším programem (např. umístění v rámci větších územních celků, doprava, dostupnost, výhledy, průhledy, systém veřejných a privátních prostor, občanská vybavenost v místě, funkční analýza, zeleň, nejbližší podobné stavby apod...)
2. Situace místa stavby - analýza
Základní prostorové a objemové rozvržení, zásadní vztahy mezi prostorami - např.odkud chcete na pozemek a do budovy (budov) vstupovat, kudy vystupovat, odkud je vstup pro veřejnost, kudy přijedou auta apod., uvědomte si, kam se díváte, kam směřujete, jaké podmínky potřebujete a jaké řešením získáte, světelné podmínky, atd..
3. O komunitě
stručně a jasně definujte komunitu, kterou jste si vybrali, k prezentaci vyberte charakterizující ilustrační obrázek nebo ho nejlépe graficky zpracujte sami
4. Stavební program
Prostorové vztahy, vazby jednotlivých provozů, velikosti jednotlivých prostor, vše graficky zpracované do diagramů, grafů - klidně přímo v půdoryse, pohledu, nebo jen tak. Záleží na vaší invenci.
5. , 6. Celkový koncept
celková představa o vašem návrhu. Počet obrázků 2, max. 4.

Obecně:
vše by mělo být pro diváka jasné z obrázku, ještě než začnete mluvit. Mluvit byste poté neměli přímo o tom, co vidíme na obrázku, ale nejl=pe něco zajímavého k tomu, co je nám z obrázku jasné:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat