pondělí 1. prosince 2014

2.úloha

Připomínám úkoly - pokračování:

 - příprava pro návrh konceptu vlastního bydlení:
připravte na formát krátký, výstižný text "jeden den v mém ideálním bytě" o vašich nejdůležitějších představách ideálního domova, o nejdůležitějších  a nejoblíbenějších činnostech, o atmosféře, barvách apod. Doplňte skicami, inspiračními zdroji.
Zpracujte graficky zajímavě, může být např. komiks, koláže....

- návrh bydlení - koncept
definujte váš koncept odpovídající vašim potřebám. Koncept musí být silný, nosný a musíte ho dostat do grafické podoby. Musí být jasně viditelný v plánech (grafika), ale i v perspektivách (grafice odpovídající reálné pohledy).
NEBOJTE SE SKICOVAT A VAŠE PLÁNY NEUSTÁLE PŘEKRESLOVAT, MĚNIT, ZKOUŠET, VYZKOUŠET MNOHO VARIANT, HLEDAT NOVÉ ŘEŠENÍ, I KDYŽ MÁTE POCIT, ŽE UŽ MÁTE VYMYŠLENO. I PŘESTO SE ČASTO VRÁTÍTE K PRVNÍ VARIANTĚ, ALE UŽ S JISTOTOU.

 - konstrukce je důležitá! Uvědomte si přesně, co chte mít viditelné a jak s tím souvisí zvolené konstrukční řešení. Zkuste hledat inspirace, zkoumejte nejen obrázky, ale i podrobnosti! materiály, konstrukci, prostředky, jak bylo efektu dosaženo, apod.

- nezapomínejte na materiály a jejich vlastnosti. Nebojte se používat neotřelé a nečekané. Zkuste si k nápadu zjistit vždy co nejvíc.Nezapomeňte si nápady skicovat, nejdůležitější zapsat, zakreslit.

 - zároveň se skicováním a vymýšlením konceptu kreslete již plány v měřítku a postupně do nich budeme doplňovat.

- u každého je nejdůležitější jedna činnost, resp prostor k této činnosti, na kterém je postaven váš koncept - ten byste měli nakreslit na závěrečnou prezentaci. Vytipujte si efekní perspektivní pohled, nakreslete.

Žádné komentáře:

Okomentovat